Znane ciastka Jeżyki pełne bakalii, czekolady i karmelu doczekały się swojej lodowej odsłony. Familijne lody Jeżyki to doskonała baza do przygotowania fantastycznych zmrożonych deserów, które są nie tylko pyszną przekąską, ale i smakowitym sposobem na poprawę nastroju niezależnie od pory roku!
Lody z odpowiednio dobranymi dodatkami stanowią zapowiedź wyśmienitych doznań i wrażeń. A zmrożona wersja najeżonego bakaliami ciasteczka Jeżyki, to już gwarancja prawdziwej eksplozji smaku i tekstur. Ciasteczkowe lody z sosem karmelowym, orzechami laskowymi, chrupkami ryżowymi i kawałeczkami czekolady Goplana pozwolą wyczarować obłędne desery.
Czemu nie dać się wysłać w ciepłe kraje? „Jeżyki na Hawajach” to niezwykle prosty i efektowny deser, który przeniesie do krainy palm, tańca Hula i promieni słońca. Aby go przygotować, wystarczy zgrillować w piekarniku lub na patelni grillowej plaster ananasa. Zgrillowany owoc należy położyć na talerzyku, na środku nałożyć gałkę familijnych lodów Jeżyki, a następnie polać sosem bananowym i… gotowe! Pyszny, egzotyczny deser w kilka minut - mniam!
Kolejną propozycją są „Najeżone Jeżyki”, czyli jeszcze więcej karmelu, jeszcze więcej słodyczy i jeszcze więcej pysznego smaku! W pierwszej kolejności należy uprażyć rozkruszone orzechy włoskie na suchej patelni, następnie do pucharka włożyć trzy (tak, trzy!) gałki lodów Jeżyki, polać sosem karmelowym i obsypać orzechami. Słodka satysfakcja - gwarantowana!
Warto dać się porwać lodowemu szaleństwu i kuszącym Jeżykom. Efekty w postaci deserów mogą być powalające!
Link do strony artykułu: https://2fwww.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/jezyki-zapraszaja-na-lodowa-uczte